home

kunst
loden
schilderijen

schouwspelen

interieur en erfgoed


meubels

objecten

landschap


exposities

links

contact

Na een bouwkunde opleiding in Rotterdam is Mark Veliscek in 1996 begonnen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2000 is hij afgestudeerd aan de faculteit Architectonische vormgeving. Als interieurarchitect, meubel en objectontwerper is hij enkele jaren werkzaam geweest bij verschillende architecten bureau' s. In 2004 is hij erkend als Beeldend Kunstenaar door de kunstenaars stichting Stroom te Den Haag. Sindsdien werkt hij zelfstandig als ontwerper- beeldend kunstenaar. Hij ontwerpt interieurs, meubels en objecten, zowel voor particulieren als voor producenten. Daarnaast blijft hij zich toeleggen op het maken van objecten, om mensen bewust te maken van hun omgeving en hun eigen aanwezigheid.

De moderne mens van vandaag de dag leeft in het voorbij gaan. Door het jachtige leven kijken mensen nauwelijks om zich heen. Om dit patroon van oogkleppen te doorbreken stelt Mark Veliscek vragen waar geen antwoord op bestaat; Is het hol of bol, beweegt het of niet, is het er of is het er toch niet. Men kijkt, men kijkt nog eens, en nog een keer, en dit is het moment dat de waarnemer onttrokken wordt aan zijn haastige bestaan.

Dit principe kan worden toegepast op alle schalen, bijvoorbeeld kleine objecten voor wand, vloer of plafond. Maar ook complete interieurs, waar een op zichzelf staande wand als een echte eye opener kan werken.